Türk müziğinin unutulmaz seslerinden Ayla Başar’dan acı haber geldi. “Hoşgeldin”, “Sen de Bizdensin”, “Vardar Ovası”, “Sarmaşık Güller” ve “Köylü Güzeli” benzer biçimde eserlerle tanınan sanatçının, bir süredir tedavi görmüş olduğu hastalığı sebebiyle yaşamını kaybetmiş olduğu öğrenildi.
Sosyal medyada meydana getirilen paylaşımda, “Can arkadaşım Ayla Başar, uzun zamandır tedavi gördüğü hastalıktan dolayı Hakk’a yürüdü. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah” ifadeleri yer aldı.
Ayla Başar Kimdir?
1942 senesinde İstanbul’da doğan Ayla Başar, 1960’lı yıllarda müzik kariyerine başladı. Kendine özgü sesi ve yorumuyla Türk müziğinde unutulmaz eserler bırakan Başar, bununla birlikte Orhan Gencebay ile de düet yapmış oldu.
Sanatçı, müzik çalışmalarının yanı sıra beyaz perde sektöründe de yer aldı. Film-San Vakfı üyesi olan Başar; “Sevenler Ölmez”, “Hatırladıkça” ve “Asılacak Kadın” benzer biçimde yapımlarda rol aldı.