Otomobilde devrim gibi teknoloji: Gösterge paneli yok, artık tüm bilgiler ön camda olacak! Eylülde geliyor

0

Yıl sonuna kadar tanıtılması planlanan yeni nesil otomobiller, bilhassa merakla beklenen modellerle pazarda rekabeti tekrardan şekillendirecek. İşte 2025 bitmeden adından sıkça söz ettirecek o otomobiller.

Fransız otomotiv devleri, senenin geri kalanında oldukça yoğun bir takvime haiz. Bu hareketliliğin merkezinde ise iki mühim model yer ediniyor:

Renault Clio 6

Baklava dilimi logolu markanın en fazlaca beklenen yeniliği, şüphesiz kent otomobili segmentinin efsanesi Clio’nun altıncı nesli olacak. 
Mevcut modelin, bundan önceki nesle bakılırsa daha oldukça bir makyaj operasyonu olduğu düşünülürse, Clio 6’nın tasarım felsefesinde köklü bir devrime hazırlanması umut ediliyor.

Renault, bilgileri gizli saklı tutsa da yeni nesilde daha geniş bir iç mekan sunulacağı ve dizel motor seçeneklerine veda edilerek hibrit ve elektrikli motorlara odaklanılacağı biliniyor. Merakla beklenen bu modelin tanıtımının, eylül ayında Münih’teki IAA Fuarı’nda yapılması öngörülüyor.

Peugeot 308 (Makyajlı):

Aslan logolu üretici Peugeot ise popüler modeli 308’i yeniliyor. Yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen makyajlı 308, tasarım anlamında ağabeyleri 3008 ve 5008’in çağdaş çizgilerine daha da yaklaşacak. Bu operasyon, Peugeot için motor gamını da güncelleme fırsatı olacak.

Dizel motorun bu versiyonda yer alması beklenmezken, 308’in grubun yeni 195 beygir gücündeki şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonunu da devralması umut ediliyor.

Alman devleri de boş durmuyor
Almanya’dan da otomobil dünyasını heyecanlandıracak haberler var. BMW ve Volkswagen, yeni nesil teknolojilerini sergileyecekleri iddialı modeller hazırlıyor.

BMW iX3:

Bavyeralı üreticinin en büyük yeniliği, elektrikli ve yüksek performanslı yeni iX3 olacak. Yeni X3’ün tamamen elektrikli versiyonu olan bu model, BMW için bir dönüm noktası durumunda. Şundan dolayı iX3, markanın gelecekteki elektrikli modelleri için hususi olarak geliştirilen “Neue Klasse” platformu üstünde yükselecek ilk otomobil olacak. Ayrıca, ön camın tabanı süresince uzanan ve tüm gösterge panelini kaplayan yenilikçi bilgi-eğlence ekranı gibi teknolojilerle donatılması umut ediliyor.

BMW iX3’ün de dünya sahnesine Münih IAA Fuarı’nda çıkması planlanıyor.

Volkswagen T-Roc ve ID.2:

Wolfsburg merkezli Volkswagen ise iki mühim modelle yıla damga vurmaya hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar tanıtılması beklenen ikinci nesil T-Roc, markanın Tiguan gibi yeni modellerine benzer bir tasarımla gelecek ve hafifçe hibrit motor alternatifleriyle sunulacak.

Ancak aslolan merakla beklenen model, markanın uygun fiyatlı elektrikli kent otomobili ID.2!

Volkswagen’in elektrikli otomobil devrimini geniş kitlelere yaymayı hedeflediği bu mühim modelin üretim versiyonu, eylül ayında Münih’te tanıtılacak.

Lansmanı ise gelecek yıl yapılacak olsa da, otomobil severler yıl bitmeden aracın nihai tasarımını ve teknik özelliklerini öğrenme fırsatı bulacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.