Sedat Peker’in Avukatı Ersan Barkın: Mattia Ahmet Minguzzi Davasına Atanan İsim Mi?

0

Sedat Peker’in avukatı olarak tanınan Ersan Barkın, İtalya asıllı Mattia Ahmet Minguzzi’nin şüpheli vefat etmesiyle ilgili davada ailenin avukatı oldu. İnsan hakları, ceza hukuku ve toplumsal davalardaki çalışmalarıyla malum Barkın, Minguzzi ailesine hakkaniyet arayışında hukuki destek sağlayacak.

ERSAN BARKIN KİMDİR, NERELİDİR?

1981 senesinde Isparta’da doğan Ersan Barkın, eğitim yaşamının büyük bölümünü Burdur’da geçirdi. 1999 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı ve 2005 senesinde mezun oldu.

Üniversite yıllarında Atatürkçü Fikir Derneği’nde (ADD) etken görevler üstüne alan Barkın, Gençlik Kolları Başkanlığı’nın yanı sıra beş dönem Genel Yönetim Kurulu üyeliği ve iki dönem Genel Sekreter Yardımcılığı yapmış oldu.

Aynı dönemde Nasıl dergisinin genel gösterim yönetmenliğini yürüttü; Atatürkçü Fikir ve Hakimiyeti Milliye dergilerinde ise yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulunmuş oldu.

2010 senesinde Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladığı yüksek lisans çalışmasını, “Yön Dergisi Yazılarında Demokrasi Anlayışı” başlıklı teziyle tamamladı.

2006 yılından bu yana Ankara Barosu’na kayıtlı olarak özgür avukatlık meydana getiren Barkın, Türkiye’nin gündemini yakından ilgilendiren birçok davada vazife aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.